sunnuntai 9. helmikuuta 2014

#10 Positiivisyydellä pötkii pitkälle

 
Huom! Postauksen kaikki teksti tätä lukuunottamatta on kirjoitettu lauantai-sunnuntain välisenä yönä, ja video latautui yön yli Tubeen ja lisätty vasta nyt...


Huhhuh, nyt on taas lauantai pulkassa, sillä kello näyttää olevan jo yli puolenyön. Silti päätin urheasti tulla teille päivittelemään, vaikka kieltämättä olisin paljon mielummin joissain muualla, kuten vaikka peiton alla nukkumassa. Jo huomenaamuna kun tämä huippufiilis saattaisi olla jo tiessään.

Eli Stijn Bruisten, hollantilainen kouluratsastaja piti meidän tallilla kouluvalkkuja, niin mä ajattelin mennä sitten mukaan. Ajankohdaksi sovittiin lauantai-iltapäivä. Ratsuna toimi luonnollisesti Tatu, 21-vuotias superpappa.

Aloitettiin valkku ihan normaalisti lämmittelemällä kevyessä ravissa voltteja ja siirtymisiä tehden. Poni kulki tosi kivasti heti alusta alkaen, eikä roikkuunut ohjan varassa tai ollut yhtään painava edessä. Palautetta saatiin ehkä eniten siitä, kuinka mun hartiat on vähän lukossa kun teen käsillä jotain. Pari huomaitusta tuli myös ponin energisyydestä liikkua tuntumaa kohden - mulle tuntui selästä käsin energisyys ihan sopivalta, mutta videoklippejä katsellessa Tatu olisi voinut olla pontevampi varsinkin takaa. Omasta mielistäni häselsin ravin aikana kaikkea muuta kuin ratsastin, mutta videot tsekkailtuani istunta oli suhteellisen siisti ja siedettävä.

Seuraavakin ravitehtävä olikin aika peruskauraa - siirtymisiä askellajin sisällä. Mahdollisimman eleettömiä siirtymisiä lisätyn ravin ja hitaan ravin rinnalla. Tämä onnistui ihan hyvin, Tatu olisi voinut olla vähän pehmeämpi kyljistä, mutta tavoitteeseen eli eleettömyyteen päästiin ihan kivasti. Tämän jälkeen tehtiin vielä muutama siirtyminen ravin ja käynnin välillä ja tehtiin kevyessä ravissa kolmi-kaarista-kiemura-uraa. Ponista tuli hetkeksi taas tosi letkeä ja etenkin etenevä.

Kun siirryttiin laukkamaan, Tatusta tuli aika unelma. Se oikeasti kuunteli mua, joten aloitettiin kokoamiset hyvillä mielin. Ne onnistui tosi hyvin mun mielestä, ja rupesin taas tekemään niitä siirtymisiä laukan sisällä. Kun saatiin muutama kunnon spurtti alle, alkoi poni rentoutua ja vetreytyä laukassakin. Lopuksi poni oli vielä tosi rento, ja tehtiin vielä voltteja ja voltinpienennyksiä laukassa, ja ne onnistui ihan tosi hyvin. Lopuksi sain vielä muutaman kierroksen oikeasti hyvää laukkaa, jotka näkyykin videon viimeisessä klipissä :)

Lopuksi vielä pari kierrosta eteen-alas ja poni pois. Tatu on hirmu kiva poni ratsastaa ja toivottavasti pääsisin menemään useamminkin. Mutta meidän suurimmat ongelmat keskittyykin sen karsinaa. T kun ei millään haluaisi sinne mennä ja aina karkaakin sieltä ainakin kolme kertaa. Olipa tänään turhautumisen kivivyörö ja itku lähellä - toi poni saa mut oikeasti näkemään joskus punasta!

Toivottavasti saatte videolta enemmän selvää kun täältä unisen tytön suusta pulpahtavasti, epämääräisistä lauseista ;)


 
 
 

2 kommenttia:

  1. kiva postaus (: mut mulla ainakin käy kavereita gobbackassa ja oon aika kauan lukenu gobbackalaisten blogeja, ja tossa vuos sitten tuli mun tietääkseni sellanen sääntö että omistaja ei tykkää että bloggaillaan ja lisätään blogeihin kuvia tallilta? voin toki olla väärässäkin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, mä en itse ole tosiaan vielä oppinut talon tavoille ja saatat hyvinkin olla oikeassa. Pitääkin kysyä joltain tänään... Kiitos ilmoituksesta!

      Poista