tiistai 3. joulukuuta 2013

3. JouluExtra: Mahdollisuuksien Hevonen

 
Joulukalenterin kolmas luukku avautuu...
 
------------
 

  Mahdollisuuksien Hevonen


"Hevonen, on kulkenut kanssamme läpi historian. Entisestä työtoverista, peltojen raivaajasta, kulkuneuvosta ja maamme itsenäisyyden puolustajasta, on tullut yhä useammalle arvostettu vapaa-ajan kumppani. Se jokin ei ole koskaan muuttunut. Hevosen ja ihmisen välinen kumppanuus on jotain ainutlaatuinen. Hevonen tuo tänäkin päivänä monelle suomalaiselle toimeentulon. Hevostalous on vahvistanut paikkansa yhtenä maaseudun merkittävämpänä toimialana. Hevonen koskettaa harrastuksen tai elinkeinoin kautta puolta miljoonaa suomalaista. Hevonen työllistää yli 15 000 suomalaista. Maassamme on 3 000 hevosalan yritystä, 16 000 tallia ja 35 000 hevosenomistajaa. Hevonen on olennainen osa yhteiskuntaamme, ja maisemaamme. Se antaa maaseudulle uutta elinvoimaa, ja tuo luonnonläheisyyden taajamien tuntumaan. Vahva kotimainen hevoskasvatus on menestyvän hevostalouden tunnusmerkki. Suomeen syntyy vuosittain noin 4 000 ravi-, ratsu- tai ponivarsaa. Parhaimmat kasvateistamme tunnetaan myös maiden ja merien takana. Hevosalan tapahtumiin, hevosten ja tallien hoitoon sekä peleihin on sitoutunut noin 830 miljoonaa euroa. Hevonen liikuttaa suomalaista. Uljas kouluratsu, vauhdikas ravihevonen, urheilullinen esteratsu, sympaattinen poni. Hevosen kanssa koetaan jännitystä, virkistystä, ulkoilua, hyvää mieltä ja irtiottoja arjesta. Suomen 74 000 hevosta liikuttavat yli 200 000 suomalaista. Hevonen luo ympärilleen hyvinvointia, kohotamme hevosen kanssa kuntoa, urheilemme, virkistymme, saamme onnistuneita elämyksiä ja kohtaamme ystäviä. Hevonen liikuttaa meitä kisa-areenoilla, raviradoilla, katsomoissa, metsissä ja pelloilla. Hevosurheilu on yksi harvoista lajeista, jossa miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, kilpailevat tasa-arvoisina samoissa kilpailuissa ratsastuksessa olympiatasolle asti ja ravikilpailuissa kaikilla tasoilla. Ravikilpailuissa toimii 50 000 ihmistä, raviurheilu sykähdyttää yli 750 000 katsojaa, ratsastusta harrastaa noin 160 000 tuhatta suomalaista. Hevosurheilussa rinta rinnan ovat niin rautaiset ammattilaiset kuin taitavat harrastajat. Harrastajana voit nousta aina kansainväliselle huipulle asti. Suomalaiset hevososaajat ovat alalle kouluttautuneita, ja huippuammattilaisia, joita arvostetaan ympäri maailman. Hevonen parannuttaa ja kuntouttaa, antaa jalkansa allemme. Hevonen tekee hyvää niin hevostäytteisessäterapiassa kuin sosiaalipedagogisessa toiminnassakin. Hevonen ei syrji - päinvastoin se on mukana syrjimisen ehkäisemisessä. Hevonen liikuttaa meitä niin monin tavoin, ja kulkee edelleen mukanamme. Mahdollisuuksien hevonen."

Tässä teille tämä Mahdollisuuksien Hevonen -video. Kun tämän ensimmäisen kerran näin Stadikalla, niin tunsin vaan kylmät väreet. Kyllä se pistää miettimään, miten kohtelemme näitä meidän uljaita, kauniita, hienoja eläimiä.

Nuo yllä olevat luvut on isoja lukuja, ja pidetään ne sellaisina. Moni meistä ymmärtää, että hevoset oikeasti liikuttavat meitä. Hevonen ei syrji ketään, niiden kanssa tekemisissä voi olla kuka vaan. Näin on nyt, ja toivottavasti myös tulevaisuudessa. Onhan Suomessa kuitenkin yli 74 000 mahdollisuuksien hevosta...

Huomenna toinen osa Mitä minä luen? -sarjasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti